Az intenzíven termelő tehenek egyre növekvő tejtermelése jelentős mértékben megnöveli az állatok fehérjeszükségletét. Tekintettel arra, hogy a nagy tejtermelésű egyedek fehérjeigényének csak mintegy 50-60%-át fedezi a mikrobafehérje, a többit a takarmány eredetű fehérjével kell pótolnunk. Ezt úgy kell megtennünk, hogy közben a bendőbeli fehérjemérleg is optimálisan alakuljon. Erre azonban csak akkor van lehetőségünk, ha olyan takarmányokat etetünk az állatokkal, amelyek fehérje tartalmának az átlagosnál jóval kisebb hányada fermentálódik a bendőben. Ebben lehet segítségünkre a SOYZIN.
A SOYZIN GMO-mentes magyar szójából előállított védett fehérje- és zsírforrás. A kidolgozásra került kíméletes gyártástechnológiának köszönhetően 70%-os UDP* hányada mellett kiváló 98%-ot meghaladó valódi emészthetőséggel rendelkezik.
Vizsgálati eredményeink alapján a SOYZIN-ben lévő telítetlen zsírsavak jelentős része áthalad a bendőn anélkül, hogy előfordulnának a telítetlen zsírsavak etetésével járó olyan negatív hatások, mint pl. a tejzsírdepresszió. Ennek köszönhetően nemcsak az egyes telítetlen zsírsavak kedvező élettani hatásaival számolhatunk (javuló kondíció, erősebb immunrendszer, javuló szaporodásbiológiai eredmények), de a SOYZIN etetésével csökkenthető az adagban használt védett zsírok aránya is.
Főbb jellemzői:
- 70% UDP hányad
- 14g védett zsír 100g termékben
- kíméletes gyártástechnológia
- kiváló posztruminális emészthetőség
- GMO mentes alapanyag
- kedvező ár/érték arány
*8%-os / óra bendőn történő áthaladási sebességgel számolva